Ціну уточнюйте
Ніацин — це загальна назва нікотинової кислоти, нікотинаміду та його деритів, які проявляються в біологічній активності нікотинаміну.
Готовий ніацин міститься в таких харчових продуктах, як м'ясо, риба та бобові, а в організмі він може синтезуватися з амінокислоти триптофан, яка входить до складу білків. Тому рекомендована денна доза виражається в міліграм-еквіваленті.
Ніацин потрібен:Ознаками нестачі ніацину можуть бути пошкодження шкіри, діарея та інші порушення травлення, а також загальна втома. У разі тривалого дефіциту ніацину може розвинутися пелагра (у перекладі — «шорстка шкіра»). За звичайного та різноманітного змішаного харчування дефіциту ніацину не виникає.
Синтетична форма ніацину, нікотинамід, може викликати в деяких людей депресію. Відомо також, що у разі перевищення його денної дозування можуть виникнути пошкодження печінки. Отже, як біологічно активну добавку його можна вживати тільки під наглядом лікаря.
Найкращими джерелами ніацину є горіхи, насіння, м'ясо птиці, дріжджі, свинина та яловичина, борошно «Кама», яйця, цілозерновий рис, риба, сир, зернений сир.
Рекомендоване добове споживання 15-18 мг ніацину забезпечують такі продукти: