Ціну уточнюйте
Ізоаскорбінат натрію (ериторбат натрію, харчова добавка Е316) є кристалами білого кольору, що майже не мають запаху.
У харчовій промисловості добавка Е316 переважно використовується як антиокислювач. З погляду хімії ізоаскорбат натрію це натрієва сіль ериторбової кислоти. Хімічна формула ізоаскорбату натрію: C6H7NaO6. Отримують добавку Е316 з кислот та їдкого натру.
Також ізоаскорбат натрію може бути отриманий з природних джерел (цукровий буряк, цукрова тростина, кукурудза) при виробництві цукру. Ізоаскорбат натрію здатний уповільнювати процеси окислення органічних сполук. У харчовій промисловості добавка Е316 також використовується як підкислювач, стабілізатор забарвлення і регулятор кислотності.
Застосування добавки Е316 у продуктах дозволяє збільшувати термін придатності у кілька разів. Завдяки антиокислювальним властивостям ізоаскорбату натрію, добавка Е316 зберігає свіжість і аромат продуктів, запобігаючи утворенню в них канцерогенних нітрозамінів. Найбільш широко добавку Е316 використовують у кондитерській, хлібопекарській та масложировій промисловостях. Також антиокислювач Е316 застосовують у м'ясній промисловості та при виробництві ковбаси для стабілізації фарбування м'ясної продукції. Нерідко ізоаскорбат натрію використовують у виноробстві, для приготування пива, соусів, безалкогольних напоїв. Крім того, добавка Е316 може використовуватися для запобігання потемнінню овочів та фруктів.